Matchmark - match mark, Globrands, registered trademark
Matchmark - TM, merk, merken, merknaam, merkbescherming
Matchmark - merkenbescherming, merkregistratie, merkadvies, merkenbureau
Matchmark - merkinschrijving, inschrijving, registratie
Matchmark - registreren, merkdepot, depot, domeinnaam, merkenadvies
Matchmark - merkenadvies, domeinnaamregistratie, handelsnaamregistratie

Naamontwikkeling

Voor het ontwikkelen van een nieuwe (merk)naam werken wij vaak samen met bureaus op het gebied van (merk)naamcreatie en naamgeving. De consultants en creatieven van deze bureaus zijn verantwoordelijk voor het begeleiden van het naamgevingsproces en het vertalen van de wensen van de cliënt in een nieuwe (merk)naam. Matchmark is verantwoordelijk voor onder meer de identieke merkenrechtelijke screening van de naamvoorstellen voorafgaand aan presentaties en, indien gewenst, voor het uitvoeren van de benodigde merkenrechtelijke en/of handelsnaamrechtelijke onderzoeken en merkregistraties.

Modelbescherming

Het nieuwe driedimensionale uiterlijk van een voortbrengsel met een gebruiksfunctie kan als model worden beschermd. Wel moet het model nieuw zijn en een eigen karakter hebben (origineel zijn). Voorbeelden van een model zijn: meubels, lampen, keukenartikelen en verpakkingen. Ook grafische symbolen en logo’s, oppervlakpatronen en versieringen kunnen als tekening door de modellenwet worden beschermd.

Matchmark kan onderzoek voor u verrichten naar gelijkende tekeningen of modellen en zorg dragen voor de registratie in een groot aantal landen. Wij bemiddelen ook bij conflictsituaties.

Auteursrecht

Een werk met een eigen oorspronkelijk karakter dat het persoonlijk stempel van de maker draagt en zintuiglijk waarneembaar is, komt in aanmerking voor auteursrechtelijke bescherming. Voorbeelden van een werk zijn: kunstwerken, teksten, tekeningen, foto’s, films, muziek, concepten, televisieformats, vormgeving, websites en software.

Auteursrecht op een werk ontstaat automatisch zonder dat aan bepaalde formaliteiten moet zijn voldaan. Dit betekent dat een auteursrecht bijvoorbeeld niet hoeft te worden gedeponeerd of geregistreerd. Wel raden wij u aan door middel van het ‘© symbool + jaartal + rechthebbende’ duidelijk te maken dat het gaat om een auteursrechtelijk beschermd werk.

Matchmark geeft onder meer advies over auteursrechtelijke bescherming en het gebruik van auteursrechtelijk beschermde werken. Wij bemiddelen ook bij conflictsituaties.

Domeinnamen

De registratie van domeinnamen is een belangrijk onderdeel van de bescherming van uw merken en handelsnamen. Wij kunnen de meeste domeinnaam-extensies direct registreren en vervolgens voor u beheren.

Indien een domeinnaam al door een derde is geregistreerd, kan in overleg met u worden bekeken of de mogelijkheid bestaat de domeinnaam tegen een redelijke vergoeding over te nemen.

Daarnaast kunnen wij bij het World Intellectual Property Organization (WIPO) Arbitration and Mediation Center voor u een procedure starten om een domeinnaam van een derde op te eisen in het geval deze domeinnaam inbreuk maakt op uw merk of handelsnaam en te kwader trouw is geregistreerd.

Matchmark geeft verder advies over domeinnamen als onderdeel van de bescherming van uw merken en handelsnamen. Wij bemiddelen ook bij conflictsituaties.

Matchmark, match mark, Globrands, registered trademark